Verslag bijeenkomst 19 november 2022

Het was weer een gezellige en inspirerende bijeenkomst in Spijk. Conny Oosterom laat met haar foto’s zien wat er zoal de revu passeerde.  Mooie weergave! Bedankt Conny!

Cora de Kok werkt als vrijwilliger voor  SYNDION, organisatie voor mensen met een afstand tot de samenleving, maar met heel artistieke/creatieve deelnemers. Er is een afdeling beeldend, waar Cora haar steentje aan bijdraagt en een afdeling theater. Deze afdeling geeft in JANUARI een VOORSTELLING. We zijn bij deze uitgenodigd te komen kijken. Datum en info volgt nog.


Marcel Vaandrager heeft tijdens vorig Kunstcafé voorgesteld een optreden met Trio AMUSE met ‘WAAROM OOK NIET’ te verzorgen voor deelnemers aan het Kunstcafé met INTRODUCÉS, inclusief een heerlijk ORIËNTAALS BUFFET.
Save the date! ZATERDAG 18 FEBRUARI.  Programma voor die middag/avond en hoe aan te melden; zie de folder in de bijlage.
Tevens heeft Marcel een SINGLE uitgebracht met op de A kant Het rokerslied en op de B kant een conference “over” (of was het “voor”?) roken.

 
Cees van Meerten laat in een RETROSPECTIEF de ontwikkeling in zijn vrije werk als fotograaf zien. Veel foto’s laten over een bepaalde periode een ontwikkeling zien van realistische naar steeds maar abstracte afbeeldingen. Fijne presentatie.
Hij roept hierbij meer mensen op iets van hun werk te laten zien.

Gerard Mijnster vertelt van de zeer geslaagde tentoonstelling in het Sliedrechts Museum, waar hij aan heeft meegedaan. Het was voor dit museum de eerste keer om werk te laten zien van kunstenaars die hun roots in Sliedrecht hebben. Wordt vervolgd.

Cor van Kesteren was vandaag naar de Nationale Kunstdagen in de Evenementenhal in Gorcum geweest. Was weer een prachtige kunstshow. Het lijkt nu dat dit jaarlijks in Gorcum gaat plaats vinden. De moeite waard om in de gaten te houden.

Annelies Dölle heeft een EXPOSITIE in abdij Rolduc, Zuid Limburg, samen met Jolanda Riedijk en Wil Riedijk. 
https://www.bcrolduc.nl/exposities  Prachtige locatie!

Abdij Rolduc, Heyendallaan 82, Kerkrade
December 2022 en januari 2023
Dagelijks van 10.00 - 18.00 uur

Adrie Hogenhorst; de avond op Kasteel Dussen met TOON TELLEGEN en ALBERT van VEENENDAAL was een succes.

Marian Tenkink laat weten dat er een mooie EXPOSITIE met sieraden is ingericht rond het thema Schitterende Scherven in het Gorcums Museum (onderdeel van 6 exposities “Gorcums Goed”). Op 8 DECEMBER worden de SIERADEN GEVEILD. Opbrengst gaat naar het restaureren van de glas in lood ramen van de Martelaren van Gorinchem. Schitterende scherven - Gorcums Museum (zie ook de folder van W4A in de bijlage)

Elk jaar is november kunstmaand op Ameland. Vorig jaar heeft Rieke van der Stoep met haar bronzen beelden een succesvolle tentoonstelling gehad. Dit jaar staat Bert Sterk er met zijn glaskunst. Annelies Dölle is geweest en vertelt dat het een prachtige manier is om het eiland te beleven.

Nog een tip: Gustav Klimt en Hundertwasser en Jimmy Nelson, in een prachtige digitale presentatie in de Westergasfabriek, Amsterdam: FABRIQUE DES LUMIÉRES:  Fabrique des Lumières - Official Website – Created by Culturespaces (fabrique-lumieres.com)

 

Tot de volgende bijeenkomst: 17 december
Kunstcafé Rivierenland in Spijk

Een fotoverslag:

 

 

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

7juni
07.06.2024 19:30 - 08.06.2024 0:30
Gorcumse Cultuurnacht
15juni
15.06.2024 16:00 - 16:30
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
20juli
20.07.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst
17aug
17.08.2024 16:00 - 18:00
Kunstcafé Rivierenland bijeenkomst

Search