Nicoline Voormolen

Beeldend kunstenaar

Creatief bezig zijn hoort bij mij. Net even anders dan het gangbare, daar voel ik mij prettig bij. Vooral het ontwikkelen en combineren van bestaande en nieuwe technieken. Mixed-media ligt mij dan ook het best. Ik werk voornamelijk met acrylverf op doek en maak gebruik van veel materialen die anders in de prullenbak zouden verdwijnen: cd’s, netjes van sinaasappels, doppen, oude kleding, oude sieraden, etc.

Inmiddels werk ik al jaren met veel plezier in het primair onderwijs, zowel als vakleerkracht en als groepsleerkracht. In het onderwijs vind ik vooral de expressievakken: handenarbeid, textiele-werkvormen, tekenen, muziek en drama van groot belang. Kinderen die op cognitief gebied minder sterk zijn, kunnen op creatief gebied juist uitblinken. Dat stimuleert en geeft zelfvertrouwen.
Een museum? Veel kinderen hebben er wel van gehoord maar hebben er nog nooit een stap binnen gezet! Ook het kijken naar een kunstwerk moet je leren: hoe kijk je en hoe verwoord je dat? De opleiding tot Intern Cultuur Coördinator gaf daar een antwoord op. Alles wat er in de regio plaatsvindt aan culturele activiteiten en erfgoed in kaart brengen. En daaruit putten voor je onderwijs in de vorm van gastlessen door plaatselijke kunstenaars, een museumbezoek, een workshop door de harmonie of wandeling door je eigen dorp o.l.v. de historische vereniging. En zo de culturele omgeving en het erfgoed in de school halen!

Om elkaar te versterken vormen we, vier beeldend vormgevers, het Kunstcollectief Woman4Art. We werken aan gezamenlijke projecten en aan eigen werk. Ons motto: geen laagdrempelige kunst maken maar kunst laagdrempelig maken. Werk maken wat een groot publiek aanspreekt om zo het zaadje te planten naar meer.

Het Gouden eeuw project is weer zo’n unieke kans om veel mensen aan te spreken.
En nu maar hopen dat het voor veel mensen smaakt naar meer!

 

Nicoline Voormolen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Kunstcafé Rivierenland

Kunstcafé Rivierenland heeft als doel om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines om zo verbindingen te leggen.

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Search